Recepten

Mijn recepten
BRUINEBONENSOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

1 groot blik bruine bonen

2 el margarine

1 grote ui gesnipperd

1 prei in halve ringen wit en lichtgroengedeelte

1 kleine knolselderij in blokjes

1 liter runderbouillon

Zo doet u dat:

Bak de uienblokjes in de margarine glazig, niet bruin.

Voeg de prei en knolselderij erbij en bak even mee.

Doe het gehele blik bonen in de soeppan erbij en breng samen met de bouillon aan de kook.

Laat 30 minuten sudderen op een klein pitje.

GARNALEN MET KNOFLOOK EN HONING
Porties 2
U moet gebruiken:

250 g grote garnalen gepeld

3 el olijfolie

2 el honing

2 tenen knoflook gesnipperd

Zo doet u dat:

Maak van de olie, knoflook en honing een marinade.

Laat hierin de garnalen 1 uur marineren.

Bak de garnalen in de marinade gaar.

Lekker met stokbrood.

PREISOEP veggi
Porties 4
U moet gebruiken:

500 g ringen prei (witte gedeelte)

1,25 liter water met 3 groenten bouillontabletten

250 g aardappelen in stukken

Peper, zout

Scheut room

Scheutje cognac

Zo doet u dat:

Breng het water met de bouillontabletten en de aardappelen aan de kook en laat 20 minuten garen. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de room en cognac toe en roer nog een keer door.  Serveer in kommen.

BRIE MET AARDBEIEN
Porties 4
U moet gebruiken:

12 grote rijpe aardbeien in vieren

200 g brie in plakken gesneden

zwarte peper  

Zo doet u dat:

Leg de plakken brie verdeeld over 4 bordjes

Schik de aardbeien er op en er naast en bestrooi licht met zwarte peper
COURGETTESOEP MET ZALM
Porties 4
U moet gebruiken:
2 uien in stukjes                                                                                     
2 tenen knoflook in stukjes
4 courgette in blokjes                                                      
1 el olie
1 liter bouillon van 2 tabletten
200 g gerookte zalm in reepjes
1 el dille (vers of diepvries)                                                                                                                                       
Zo doet u dat:

Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie. Voeg de blokjes courgette en wat peper toe en schenk er de bouillon bij. Breng dit aan de kook en laat de courgettes in 10 minuten gaar worden. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.                                                         Roer de zalm door de soep en maak de soep op smaak met dille.

OSSEHAAS OF VARKENSHAAS MET CHAMPIGNONSAUS
Porties 4
U moet gebruiken:

4 haasjes van 120 g

2 el boter

250 g kastanjechampignons in vieren

20 g bloem

Bouillon van een blokje

Peper en zout

Zo doet u dat:

Verhit de boter en bak de varkenshaasjes goudbruin en halfgaar in een koekenpan.

Houdt het vlees warm in een oven van 80 graden en bestrooi met peper en zout.

Neem dezelfde koekenpan en bak de champignons bruin in het overgebleven bakvet.

Doe de bloem erbij en blijf 30 seconden goed roeren. Voeg scheutje voor scheutje zoveel bouillon erbij zodat een mooie saus ontstaat. Laat door en door heet worden.

Serveer de haasjes op voorverwarmde borden en lepel de saus er netjes over en omheen.

Lekker met gebakken krielen of aardappelpuree.

Geef er gekookte spruitjes bij of een salade.

BOSVRUCHTENIJS MET BRAMEN
Porties 2
U moet gebruiken:
125 g doosje bramen
100 ml rood druivensap
1 schijf citroen
2 koffielepels maizena
4 bolletjes bosvruchtensorbetijs



Zo doet u dat:
Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook. Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen. Verwijder de schijf citroen. Meng de maïzena aan met een lepel water en 
GROENTERIJKE PASTA veggi
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olie

1 teen knoflook gesnipperd

400 g gegrilde groenten (diepvries Bonduelle)

1 tl gedroogde oregano

1 tl gedroogde basilicum of vers geknipt

200 g tomatenblokjes uit blik

100 g snoeptomaatjes gehalveerd

400 g pasta naar keuze

Zo doet u dat:

Kook de pasta volgens voorschrift. Verhit de olie in een wok en fruit 1 minuut de knoflook, voeg de bevroren gegrilde groenten en de kruiden toe en roerbak 4 minuten. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook, schep als laatste de gehalveerde tomaatjes toe.

Verdeel de pasta over 4 borden en hierop de groenten saus.

Lekker met wat Parmezaanse kaas.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk