Recepten

Mijn recepten
Lasagna
Porties 4
U moet gebruiken:
Zo doet u dat:
KOKOS-LIMOENSOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

1 liter groenten bouillon van tabletten

1 bakje gele Thaise curry pasta

250 g vastkokende aardappels in blokjes

400 ml kokosmelk

250 g kastanjechampignons in kwarten

250 g gebroken sperziebonen

250 g diepvries doperwten

1 limoen, de rasp en sap

125 g taugé

Zo doet u dat:

Meng de bouillon en currypasta in een ruime soeppan.

Breng aan de kook, voeg de aardappels toe en laat 5 minuten koken.

Voeg de kokosmelk, champignons, sperziebonen en doperwten toe en laat 8 minuten koken.

Breng de soep op smaak met limoensap, rasp en zout en peper.

Voeg op het laatst de taugé toe, roer even door en serveer direct.

NOEDELSOEP MET BOSUI EN GARNALEN
Porties 2
U moet gebruiken:

1 liter kippenbouillon van 2 tabletten

4 cm verse gember geraspt

2 tenen knoflook geperst

2 el ketjap manis

400 g oosterse wok groenten

150 g mihoen

250 g roze garnalen

3 bosuitjes in ringetjes

Zo doet u dat:

Verhit de bouillon, voeg de gember, knoflook, ketjap en wok groenten toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de mihoen toe en laat in 3 minuten gaar. Voeg op het laatst de garnalen en bosui erbij en dien meteen op.

In plaats van garnalen kun je ook kiezen voor blokjes gerookte kipfilet.
KNOFLOOK SPAGHETTI
Porties 4
U moet gebruiken:



400 g spaghetti


6 tenen knoflook gesnipperd


60 ml olijfolie


4 el loempiasaus


Peper






Zo doet u dat:

Kook de spaghetti volgens voorschrift en laat uitlekken.

Verwarm de olie in een wok en bak de knoflook 2 minuten zachtjes, mag niet bruin worden.

Vermeng alle ingrediënten in de wok en verdeel over 4 diepe borden.

NOEDELS MET KIP EN GROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:

250 g noedels

1 el olie

1 bosje bosuitjes in ringetjes van 1 cm

275 g kipfiletblokjes

1 zak Japanse wok groenten 400 g

1/2 flesje wok saus hoisin à 200 ml

125 g taugé

Zo doet u dat:

Kook de noedels volgens voorschrift, laat ze uitlekken in een vergiet en spoel met koud water af.

Verhit de olie in een wok, bak de kip al omscheppend in 5 minuten bruin. Voeg de bosui en wok groenten toe en bak in 4 minuten beetgaar. Schenk de wok saus bij de groenten en voeg ook de noedels en taugé toe.

Bak nog 1 minuut al omscheppend op hoog vuur. Verdeel over 4 kommen of borden.

SNELLE NOEDELSOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olie

1 zak Japanse wok groenten 400 g

100 ml teriyakisaus (flesje 175 ml)

1 bouillonblokje

250 g noedels

150 g gerookte kipfilet in reepjes

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een soeppan, roerbak de groenten met de saus 3 minuten.

Voeg het bouillonblokje de noedels en 1,5 liter heet water toe, en kook in 8 minuten gaar.

Verdeel de soep over 4 ruime kommen en strooi er de kippenreepjes over.

SPERZIEBONENCURRY veggi
Porties 4
U moet gebruiken:

600 g sperziebonen geschoond en gehalveerd

300 g rijst

1 blik kokosmelk 400 ml

1 pakje rode curry paste (77g)

3 el ketjap

250 g kastanjechampignons in vieren

Zo doet u dat:

Kook de rijst volgens voorschrift gaar. Kook de sperziebonen 8 minuten en giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Breng in een wok de kokosmelk aan de kook, meng de curry paste en de ketjap erdoor en roer glad. Voeg de champignons in de wok en kook 2 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en kook 6 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep er de sperziebonencurry bij.

GEVULD TURKS BROOD
Porties 4-6
U moet gebruiken:

1 rond Turks brood

1 potje pesto

100 g kipfiletplakken of gekookte ham

1 bakje eiersalade

1 flinke pluk rucola sla

Zo doet u dat:

Snijd het brood helemaal open.

Besmeer de bodem dun met pesto.

Leg hierop de plakken vlees.

Verdeel hierover de eiersalade.

Bestrooi hierop de rucola sla.

Sluit het brood met de deksel, druk licht aan en

verdeel in 4 of 6 punten.

Plaats op elke punt een prikker door een kerstomaatje.

CHILI SIN CARNE
Porties 4
U moet gebruiken:

1 zak HAK Chili sin carne schotel

250 g rijst

250 g champignons in plakjes

1 bosje bosuitjes in ringetjes

100 ml room light 8%

Zo doet u dat:

Kook de rijst gaar. Bak de champignons in een beetje olie, voeg de zak Chili sin carne toe en verwarm mee. Voeg de bosuitjes toe met de room en laat nog enkele minuten staan.

Serveer de rijst met de chili sin carne.

Geef er eventueel tortilla chips bij.

KIP KERRIE SOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olie

1 bosje lente-uitjes in ringetjes

1 el kerriepoeder

1 pot kippenbouillon + 3 potten water

200 g kipfilet in blokjes

200 g noedels

1 stronk paksoi in dunne reepjes

Zo doet u dat:

Verhit de olie en fruit hierin de bosui met de kerrie. Giet de bouillon en het water erbij en breng aan de kook, Laat 10 minuten gaan. Voeg de noedels en de paksoi toe en laat 5 minuten wellen.

Serveer de soep.

GROENE CURRY MET COURGETTE, PEULTJES EN KIP
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olie

1 bakje groene curry pasta

300 g kipfilet in blokjes

2 courgette in blokjes

200 g peultjes geschoond

1 rode paprika in blokjes

1 blik kokosmelk

300 g rijst

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een wok pan, voeg de currypasta toe, verwarm tot deze begint te geuren.

Voeg de kipfilet toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg alle groenten en de kokosmelk toe en laat 10 minuten pruttelen. Kook intussen de rijst, Serveer de curry met de rijst.

PASTASALADE MET GEROOKTE KIP EN HONINGMOSTERD DRESSING
Porties 4
U moet gebruiken:

400 g pasta bv. macaroni of fusilli

2 bouillonblokjes

25 g pijnboompitjes

8 zongedroogde tomaten op olie in stukjes

2 el olie van de tomaten

250 g kerstomaatjes gehalveerd

200 g gerookte kipfilet in reepjes

100 g feta in blokjes

75 g rucola grof gesneden

75 ml slasaus

1 el mosterd

1 el honing

2 el citroensap

Zo doet u dat:

Kook de pasta met de bouillonblokjes gaar en laat uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge, hete koekenpan tot ze bruin kleuren.

Maak een dressing van de slasaus, de mosterd, de honing en het citroensap en meng door de pasta,  met alle tomaatjes, de olie, de kip, de feta en de rucola en bestrooi met de pijnboompitjes.

AVOCADOSALADE MET TONIJN EN EI
Porties 4
U moet gebruiken:

2 blikjes tonijn uitgelekt

2 eieren hard gekookt en in partjes

1 rode ui gesnipperd

1 tomaat in blokjes

2 rijpe avocado’s gehalveerd

2 el citroensap

2 el witte wijnazijn

zout en peper

enkele druppels zoetstof

2 el olijfolie

1 teentje knoflook gesnipperd

Zo doet u dat:

Haal het vruchtvlees uit de halve avocado’s (houd de schillen apart) en snijd in blokjes, meng het citroensap door de blokjes.

Maak een dressing van de azijn, olijfolie, de kruiden en de knoflook.

Meng de tonijn, de tomaat, de ui en de dressing met de avocadoblokjes.

Vul de lege avocadoschillen met de salade en garneer met de ei partjes.

Lekker met 2 sneetjes geroosterd brood.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19.37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18.34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21.28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk