Recepten

Mijn recepten
WINTERSE BONENSOEP veggi
Porties 4
U moet gebruiken:

250 g winterwortel in blokjes

1 grote ui in blokjes

2 tenen knoflook gesnipperd

1 el olijfolie

2 tl Italiaanse keukenkruiden

2 groentebouillontabletten

1 blik tomatenblokjes 400 g

1 grote pot witte bonen in tomatensaus

100 g macaroni

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel en kruiden toe en bak 2 minuten.

Schenk 1 liter water erbij en de bouillontabletten, breng aan de kook gedurende 10 minuten.

Voeg de bonen in tomatensaus en de tomatenblokjes toe en de macaroni en laat 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

BRUINEBONENSOEP MET KETJAP
Porties 4
U moet gebruiken:

2 el olie

4 uien gesnipperd

1 el kerriepoeder

6 el ketjap manis

1 pot runderbouillon met vlees + 3 potten water

200 g rijst

1 pot bruine bonen uitgelekt en afgespoeld

250 g prei in dunne halve ringetjes

Sambal naar smaak

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien in 5 minuten glazig.

Voeg de kerriepoeder toe en roerbak 1 minuut. Voeg de ketjap en bouillon met vlees en water toe.

Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

Voeg de rijst en de bonen en de prei toe, breng opnieuw aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

KIKKERERWTEN CURRY MET BLOEMKOOL
Porties 4
U moet gebruiken:

1 bakje boemboe voor rode of groene curry

400 ml kokosmelk

400 g kikkererwten pot of blik 400 g uitgelekt

1 bloemkool in roosjes


Zo doet u dat:

Verhit een wok en bak hierin de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Roer de kikkererwten en bloemkool erdoor en laat de curry afgedekt 15 minuten zachtjes stoven.

Serveer de curry met naanbrood of stokbrood sneetjes.

VISSOEP MET LOOKGROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olijfolie

1 grote ui gesnipperd

1 prei in halve ringen

5 tenen knoflook

1,25 dl droge witte wijn

1,2 liter visbouillon

4 el witte rijst

1 laurierblad

300 g kabeljauw in blokjes

Peper en zout

1 el peterselie gehakt

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een grote soeppan en  bak de ui, prei en knoflook in 4 minuten  zachtjes glazig.

Voeg de wijn erbij en laat 2 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, de rijst en het laurier toe en breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

Doe de vis in de pan en laat nog 8 minuten garen. Haal het laurier uit de pan en  dien de soep op in warme soepkoppen en garneer met de peterselie.

HONING-KNOFLOOK GARNALEN
Porties 2
U moet gebruiken:

4 el olijfolie

2 el honing

2 tenen knoflook gehakt

250 g scampi ‘s

Zo doet u dat:

Meng de olie met de knoflook en de honing en marineer de garnalen hier 1 uur in.

Bak de scampi ’s in de marinade aan beide kanten gaar.

Lekker zo als hapje met bijvoorbeeld stokbrood.

Mijn favoriet met rijst en gestoofde prei.

NOEDELSOEP MET CHAMPIGNONS
Porties 4
U moet gebruiken:

2 tenen knoflook gesnipperd

4 cm verse gember geschild en geraspt

1 el sesamzaad geroosterd in een droge hete koekenpan

250 g kastanje champignons in vieren

1 stronk paksoi in repen

250 g noedels

2 bosuitjes in ringen

1,5 liter bouillon van 2 rundvleesbouillon tabletten


Zo doet u dat:

Breng in een ruime soeppan de bouillon aan de kook met de knoflook en gember, laat 10  minuten koken.

Voeg de champignons en de paksoi aan de soep toe en laat nog 5 minuten koken.

Voeg de mie toe en kook nog 3 minuten.

Serveer de soep in grote kommen en bestrooi met de bosui en sesamzaad.

TOMATEN-BASILICUMSOEP veggi
Porties 4
U moet gebruiken:
2 el olijfolie
3 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook geperst
3 stengels bleekselderij in stukjes
2 groentebouillon tabletten
1 kg rijpe tomaten in stukjes
10 g basilicumblaadjes fijngehakt

Zo doet u dat:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten zonder te laten kleuren. Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten mee.
Schenk 500 ml water in de pan en voeg de bouillontabletten en de basilicum toe. 
Kook de soep 15 minuten, neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
PREI-AARDAPPELSOEP MET GROVE MOSTERD EN GEROOKTE ZALM
Porties 4
U moet gebruiken:
2 el olie
1 ui gesnipperd
400 g aardappelen in blokjes
500 g prei in halve ringen
2 bouillontabletten
100 g gerookte zalm in blokjes
2 el grove mosterd
50ml kookroom of melk
3 el bieslook gehakt
Zo doet u dat:
Fruit de ui met de prei 5 minuten in de olie zonder te laten kleuren. Schep de aardappelen erdoor en schenk er 1 liter water bij met de bouillontabletten.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer (desgewenst) de soep met een staafmixer en roer er de mosterd door.
Serveer de soep en garneer met de bieslook en de zalm.
HACHEE VAN RUNDERLAPPEN EN DONKER BIER
Porties 4
U moet gebruiken:
700 g doorregen runderlappen in blokjes
25 g boter of margarine
2 el olie
4 uien in dunne halve ringen
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
2 flesjes donkerbruin bier
1 runderbouillontablet

Zo doet u dat:
Bestrooi het vlees met zou en peper.
Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
Fruit nu de ui ringen 5 minuten mee en fruit even de laurier en kruidnagels mee.
Giet het bier er langzaam in, voeg de bouillontablet erbij en een kopje water en breng opnieuw aan de kook.
Laat dit geheel circa 3 uur stoven.
Je kunt de saus eventueel nog wat binden met allesbinder,

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19.37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18.34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21.28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk