Recepten

Mijn recepten
MAALTIJDSOEP MET BONEN
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olijfolie

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 tenen knoflook gesnipperd

1 blik of pot witte bonen (400 g) uitgelekt

2 zakken soepgroenten á 350 g

250 g rundersoepballetjes

Italiaanse keuken kruiden

4 el groene pesto

Zo doet u dat:

Verhit in een soeppan de olijfolie.

Fruit de tomatenpuree 1 minuut met de knoflook, voeg de tomatenblokjes en 1,2 liter water toe en breng aan de kook.

Voeg de bonen, soepgroenten en soepballetjes toe en kook de soep in 15 minuten gaar.

Maak de soep op smaak met de kruiden.

Schep in 4 diepe borden 1 eetlepel groene pesto en schep hierop de soep.

BROCCOLI-COURGETTESOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

2 rode uien gesnipperd

1 courgette in blokjes

500 g broccoli in roosjes de steel geschild en in blokjes

2 el lijfolie

2 groenten bouillon tabletten

1 liter water

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui in 3 minuten, voeg de courgette toe en bak nog eens 3 minuten. Voeg de broccoli, het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.

PASTA MET GARNALEN
Porties 4
U moet gebruiken:

1 teen knoflook gesnipperd

2 el Chilisaus

1/2 tl citroenschil rasp

250 g grote rauwe garnalen

200 g mie

1 ui gesnipperd

1 prei in halve ringen

250 g champignons in plakjes

2 el olie

2 el sojasaus

                                                                                                                                           





Zo doet u dat:

Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren. Kook de mie in ruim water volgens voorschrift. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar. Roerbak de champignons kort mee.   Voeg de uitgelekte mie toe en maak het geheel op smaak met een beetje sojasaus. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar. Schep de garnalen op de mie.

KIP MET KERRIE EN ANANAS
Porties 4
U moet gebruiken:

300 g basmatirijst

1 grote ui gesnipperd

400 g kipfilet in blokjes

250 g kastanje champignons in plakjes

2 el olijfolie

1 el kerriepoeder

200 g crème fraiche

1/2 bouillontablet

200 g verse peultjes afgehaald en gehalveerd

250 g verse ananas stukjes

Zo doet u dat:

Kook de rijst volgens voorschrift, giet af en laat afgedekt staan.

Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet aan en bestrooi met peper en zout.

Voeg de ui en de champignons en de kerrie toe en bak nog 4 minuten door.

Voeg de crème fraiche toe en verkruimel de bouillon tablet  erboven en verwarm 2 minuten.

Kook ondertussen de peultjes 5 minuten.

Voeg de ananas stukjes bij de kip-kerrie en warm nog 1 minuut mee.

Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

OVENSCHOTEL LA DOUCE FRANCE
Porties 4
U moet gebruiken:

800 g half voorgekookte aardappels in plakken

1 grote courgette in plakken

400 g trostomaten in plakken

250 g brie light of feta blokjes light

rozemarijn

peper

zout

Zo doet u dat:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg in een ingevette ovenschaal een laagje aardappelplakjes, hierop een laagje courgetplakjes,

daarop een laagje tomatenplakjes, bestrooi met rozemarijn, peper en zout.

Herhaal deze laagjes nog een keer.

Verdeel de kaas over de schotel en besprenkel een beetje met olijfolie.

Zet de schaal 30 minuten in de oven tot de kaas gaat smelten.

BIETENSALADE MET GRAPEFRUIT EN GEITENKAAS
Porties 4
U moet gebruiken:

2 rode grapefruits

50 g walnoten

150 g gemengde jonge sla

400 g gekookte bietjes in reepjes

200 g zachte geitenkaas verkruimeld


Dressing:

2 el olijfolie

3 el balsamicoazijn

1 el honing



Zo doet u dat:

Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit.

Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de sla over 4 borden, schep de biet, grapefruit, walnoten en geitenkaas erop en besprenkel de salade met de dressing.

Lekker met geroosterd volkorenbrood.                                                                                                                 


CHINESE SALADE
Porties 4
U moet gebruiken:

200 g wortel in dunne plakjes

200 g peultjes

200 g komkommer geschild halveer in de lengte en in plakjes snijden

200 g Chinese kool in reepjes

1 rode paprika in reepjes

1 klein blikje bamboescheuten

Dressing:

1 koffielepel mosterd

2 el ketjap

1 el azijn

2 el sesamolie

1 el gehakte gember of wat gemberpoeder

1 teentje knoflook fijngehakt

iets zoetstof

1 el sesamzaadjes geroosterd in een hete droge koekenpan



Zo doet u dat:

De wortel en peultjes 2 minuten blancheren en afspoelen met koud water. Schep alle groenten door elkaar.

Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar.

Schep de dressing door de salade.

Laat minstens 30 minuten intrekken.

PASTA PESTO
Porties 4
U moet gebruiken:

400 g pasta naar keuze

4 el pijnboompitten

1 pot groene pesto (185 g)

1 el olijfolie

1 grote ui gesnipperd

400 g kerstomaatjes gehalveerd

1 bosje basilicum in reepjes

Parmezaanse kaas geraspt

basilicum


Zo doet u dat:

Kook de pasta volgens voorschrift en laat uitlekken.

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom bruin, doe ze op een bord.

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui aan gevolgd door de tomaatjes. Schep dit door de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Dit gerecht kun je ook maken met rode pesto.

KIKKERERWTEN MET GROENTEN WOK
Porties 2
U moet gebruiken:

1 el olie

400 g kikkererwten uit pot of blik

400 g roerbakgroenten gesneden

1 el kerrie

1 appel in blokjes

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 minuten.

Strooi de kerriepoeder erover en roerbak nog enkele minuten.

Voeg de appel toe en roerbak nog enkele minuten.

Voeg de kikkererwten toe en warm goed door en serveer,

VOORJAARS -STAMPPOT MET GEROOKTE KIP
Porties 2
U moet gebruiken:

500 g aardappelen geschild en in stukken

2 el rode pesto

250 g kerstomaatjes in vieren

2 gerookte halve kip filetjes in plakjes

Zo doet u dat:

Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht. Doe de aardappels terug in de pan, voeg de pesto en wat kookvocht toe en stamp tot een mooie puree. Roer de tomaat erdoor en warm 1 minuut mee. Snijd de kip in plakken van 1/2 cm en serveer op de stamppot.

NOEDELS MET ZALM, PEULTJES EN BROCCOLI
Porties 4
U moet gebruiken:

300 g noedels

2 el sesamzaad geroosterd in een hete droge koekenpan

4 el olie

4 zalmfilets in blokjes

400 g peultjes afgehaald

1 broccoli in roosjes

100 ml wok saus teriyaki (flesje)

Zo doet u dat:

Bereid de noedels volgens voorschrift. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de zalmblokjes rondom goudbruin, schep op een bord en houd apart.

Verhit weer 2 eetlepels olie en roerbak hierin de peultjes en broccoli in 5 minuten beetgaar.

Voeg de saus en de zalm toe en warm nog enkele minuutjes door. Serveer dit op de gekookte noedels uit. Bestrooi met het sesamzaad.

BONENSALADE MET TONIJN
Porties 2
U moet gebruiken:

1 el wijnazijn

1/2 el mosterd

2 el olie van de tonijn

2 sjalotjes gesnipperd

1 pot of blik witte bonen uitgelekt en afgespoeld (400 g)

2 tomaten in blokjes

1 bosje radijs in stukjes

1 blikje tonijn in olie, uitgelekt ca. 150 g

2 ciabatta broodjes

Zo doet u dat:

Klop de azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de sjalotjes toe aan de dressing en laat even staan. Meng in een kom de bonen met de tomaat, radijsjes en tonijn. Schep de dressing erdoor en serveer de salade met de ciabatta.

AARDAPPELSCHOTEL MET SPERZIEBONEN EN GEHAKTBALLETJES
Porties 4
U moet gebruiken:

250 g runder soepballetjes

2x 2 el olijfolie

800 g krieltjes

400 g sperziebonen in stukjes

1 rode paprika in blokjes

1 gele paprika in blokjes

3 el groene pesto

Zo doet u dat:

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in 5 minuten goudbruin, voeg de sperziebonen en paprika toe en bak nog 8 minuten. Roer er de pesto door.

Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten goudbruin, en meng ze door de aardappelschotel.

KIKKERERWTEN CURRY MET BLOEMKOOL
Porties 4
U moet gebruiken:

1 bakje boemboe voor rode of groene curry

400 ml kokosmelk

400 g kikkererwten pot of blik 400 g uitgelekt

1 bloemkool in roosjes


Zo doet u dat:

Verhit een wok en bak hierin de currypasta 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.

Roer de kikkererwten en bloemkool erdoor en laat de curry afgedekt 15 minuten zachtjes stoven.

Serveer de curry met naanbrood of stokbrood sneetjes.

VISSOEP MET LOOKGROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olijfolie

1 grote ui gesnipperd

1 prei in halve ringen

5 tenen knoflook

1,25 dl droge witte wijn

1,2 liter visbouillon

4 el witte rijst

1 laurierblad

300 g kabeljauw in blokjes

Peper en zout

1 el peterselie gehakt

Zo doet u dat:

Verhit de olie in een grote soeppan en  bak de ui, prei en knoflook in 4 minuten  zachtjes glazig.

Voeg de wijn erbij en laat 2 minuten pruttelen. Voeg de bouillon, de rijst en het laurier toe en breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

Doe de vis in de pan en laat nog 8 minuten garen. Haal het laurier uit de pan en  dien de soep op in warme soepkoppen en garneer met de peterselie.

HONING-KNOFLOOK GARNALEN
Porties 2
U moet gebruiken:

4 el olijfolie

2 el honing

2 tenen knoflook gehakt

250 g scampi ‘s

Zo doet u dat:

Meng de olie met de knoflook en de honing en marineer de garnalen hier 1 uur in.

Bak de scampi ’s in de marinade aan beide kanten gaar.

Lekker zo als hapje met bijvoorbeeld stokbrood.

Mijn favoriet met rijst en gestoofde prei.

NOEDELSOEP MET CHAMPIGNONS
Porties 4
U moet gebruiken:

2 tenen knoflook gesnipperd

4 cm verse gember geschild en geraspt

1 el sesamzaad geroosterd in een droge hete koekenpan

250 g kastanje champignons in vieren

1 stronk paksoi in repen

250 g noedels

2 bosuitjes in ringen

1,5 liter bouillon van 2 rundvleesbouillon tabletten


Zo doet u dat:

Breng in een ruime soeppan de bouillon aan de kook met de knoflook en gember, laat 10  minuten koken.

Voeg de champignons en de paksoi aan de soep toe en laat nog 5 minuten koken.

Voeg de mie toe en kook nog 3 minuten.

Serveer de soep in grote kommen en bestrooi met de bosui en sesamzaad.

TOMATEN-BASILICUMSOEP veggi
Porties 4
U moet gebruiken:
2 el olijfolie
3 uien gesnipperd
3 teentjes knoflook geperst
3 stengels bleekselderij in stukjes
2 groentebouillon tabletten
1 kg rijpe tomaten in stukjes
10 g basilicumblaadjes fijngehakt

Zo doet u dat:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, bleekselderij en knoflook 5 minuten zonder te laten kleuren. Voeg de tomaten toe en bak 3 minuten mee.
Schenk 500 ml water in de pan en voeg de bouillontabletten en de basilicum toe. 
Kook de soep 15 minuten, neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
PREI-AARDAPPELSOEP MET GROVE MOSTERD EN GEROOKTE ZALM
Porties 4
U moet gebruiken:
2 el olie
1 ui gesnipperd
400 g aardappelen in blokjes
500 g prei in halve ringen
2 bouillontabletten
100 g gerookte zalm in blokjes
2 el grove mosterd
50ml kookroom of melk
3 el bieslook gehakt
Zo doet u dat:
Fruit de ui met de prei 5 minuten in de olie zonder te laten kleuren. Schep de aardappelen erdoor en schenk er 1 liter water bij met de bouillontabletten.
Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer (desgewenst) de soep met een staafmixer en roer er de mosterd door.
Serveer de soep en garneer met de bieslook en de zalm.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19.37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18.34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21.28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk