Recepten

Mijn recepten
ASPERGE OMELET
Porties 1
U moet gebruiken:

2 eieren

2 el melk

1 koffielepel vloeibare margarine

200 g gekookte aspergestukjes

50 g gekookte ham blokjes

peper

2 sneetjes volkorenbrood licht geroosterd

Zo doet u dat:

Kluts de eieren en de melk met een garde.

Verhit een koekenpan, smelt de margarine en bak de asperges met de ham licht aan.

Giet de eieren over het baksel en bak de omelet droog en gaar.

Drapeer over de sneetjes brood.

ASPERGES MET ZALM
Porties 2
U moet gebruiken:

2 zalmfilets á 125 g gegrild

600 g asperges geschild

2 hard gekookte eieren gehalveerd

2 el gesmolten boter

2 el bieslook

Zo doet u dat:

Kook de asperges 15 minuten en laat uitlekken.

Gril intussen de zalm in een grilpan, ingesmeerd met olie.

Serveer de zalm en asperges op voorverwarmde borden, leg er twee halve eieren naast, bestrooi met peper, zout en bieslook en schep er de boter op.

ASPERGES MET PASTA EN EI
Porties 4
U moet gebruiken:

1 kg witte asperges geschild en in stukjes

300 g penne

4 eieren hardgekookt in partjes

2 el mayonaise

1 el citroensap

75 g rucola

200 g rookvlees in reepjes


Zo doet u dat:

Kook de penne volgens voorschrift.

Kook de asperges 5 minuten en laat 10 minuten in het kookvocht staan.

Meng de mayonaise met het citroensap, meng met de uitgelekte aspergestukken, rucola en rookvlees.

Schep voorzichtig de uitgelekte pasta erdoor en strooi wat peper.

Garneer met de ei partjes.

ASPERGES MET HAM EN EI
Porties 1
U moet gebruiken:

500 g asperges geschild en onderste 1,5 cm verwijderd

50 g gesneden beenham

2 eieren hardgekookt en gehalveerd

1 el boter

1 el bieslook

Zo doet u dat:

Kook de asperges 5 minuten, warmtebron uit en nog 15 minuten laten staan.

Leg de beenham op een mooi bord, leg er de uitgelekte asperges op, leg de 4 halve eieren

er omheen, schep de boter over de asperges en bestrooi met de bieslook.

BONENGOULASH MET PETERSELIE
Porties 4
U moet gebruiken:
2 blikken of potten bonen bv. bruine en witte uitgelekt
2 el olijfolie
2 grote uien in kwart ringen gesneden
2 tenen knoflook gesnipperd
1 gele paprika in stukjes
1 rode paprika in stukjes
2 tl paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree 70 g
1 groentebouillon tablet
4 takjes peterselie fijngehakt

Zo doet u dat:
Verhit in een wok de olie en fruit de ui, knoflook en paprika 5 minuten.
Schep de bonen erdoor en voeg de paprikapoeder toe en meng.
Schep er de tomatenpuree door en bak 1 minuut.
Voeg de bouillon tablet en 300 ml water toe, breng aan de kook en laat nog
15 minuten zachtjes sudderen. Bestrooi de goulash met de peterselie en dien op.
(Ook lekker met kapucijners en/of Limabonen of witte bonen in tomatensaus).
SPAGHETTI MET LINZEN
Porties 4
U moet gebruiken:
2 uien gesnipperd
1 winterwortel 300 g in blokjes
4 stengels bleekselderij in blokjes
250 g champignons in vieren
2 el olijfolie
1 blik linzen 400 g uitgelekt
1 blikje tomatenpuree
400 g spaghetti
40 g geraspte jong belegen kaas
Zo doet u dat:
Kook de spaghetti volgens voorschrift en laat uitlekken.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui 2 minuten, voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 10 minuten. Schep regelmatig om.
Laat de linzen uitlekken en voeg ze samen met de champignons en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg 200 ml water toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken.
Kruid met wat peper.  
Verdeel de pasta over 4 borden, schep er de saus op en bestrooi met de kaas.

GOULASH MET VEEL GROENTEN
Porties 4
U moet gebruiken:
1 pot krachtbouillon rundvlees (350 ml)
400 g rijst
2 uien gesnipperd
2 rode paprika 's in blokjes
250 g champignons in kwarten
20 g roomboter
250 g sperziebonen in stukjes
1 el paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
140 g tomatenpuree
125 g room
Zo doet u dat:
Kook de rijst gaar volgens voorschrift.
Verhit in een hapjes pan de boter en bak de ui, paprika, champignons en bonen 5 minuten.
Voeg paprikapoeder, komijn en tomatenpuree toe en bak 3 minuten.
Voeg de krachtbouillon toe en 350 ml water en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Roer de room er als laatste door.
Serveer de rijst en schep er de goulash bovenop.
PASTA MET TONIJN EN BROCCOLI
Porties 4
U moet gebruiken:
2 blikjes tonijn in water  uitgelekt á 160 g
400 g pasta naar keuze
400 g broccoli roosjes
1 pot pastasaus met basilicum 340 g
175 g geraspte kaas


Zo doet u dat:
Kook de pasta volgens voorschrift gaar.
Kook de broccoli 5 minuten beet gaar.
Verwarm in een wok de saus met de tonijn.
Schep de gare pasta en de broccoli bij de tonijnsaus en warm goed door.
Serveer met de geraspte kaas.

PAKSOI-PINDASOEP
Porties 4
U moet gebruiken:
400 g paksoi in reepjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 tl korianderpoeder
2 tl kerriepoeder
2 el olie
150 g pindakaas
1 liter groenten bouillon
1 tl gember
Zo doet u dat:
Verhit de olie in een soeppan en smoor de paksoi enkele minuten.
Doe de bouillon erbij, breng aan de kook en voeg de rest van de ingrediënten toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en serveer.
PASTASALADE MET GEROOKTE KIP EN HONINGMOSTERDDRESSING
Porties 4
U moet gebruiken:

400 g pasta bv. macaroni of fusilli

2 bouillonblokjes

25 g pijnboompitjes

8 zongedroogde tomaten op olie in stukjes

2 el olie van de tomaten

250 g kerstomaatjes gehalveerd

200 g gerookte kipfilet in reepjes

75 g rucola grof gesneden

75 ml slasaus

1 el mosterd

1 el honing

2 el citroensap

Zo doet u dat:

Kook de pasta met de bouillonblokjes gaar en laat uitlekken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge, hete koekenpan tot ze bruin kleuren.

Maak een dressing van de slasaus, de mosterd, de honing en het citroensap en meng door de pasta,  met alle tomaatjes, de olie, de kip en de rucola en bestrooi met de pijnboompitjes.

WOKSCHOTEL MET MIE
Porties 2
U moet gebruiken:
1 el sesamzaad
200 g mie
200 g mager varkensvlees in blokjes
2 rode uien in halve ringen
1 kleine stronk broccoli in roosjes
1 el Chilisaus
1 el olie
2 el sojasaus

Zo doet u dat:

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Kook de mie in ruim water volgens voorschrift. Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee. Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar. Voeg de uitgelekte mie en de Chilisaus toe en warm het gerecht goed door. Maak op smaak met de sojasaus. Strooi het sesamzaad er over.

MACARONI MET GEGRILDE PAPRIKA EN WALNOTEN
Porties 2
U moet gebruiken:
1 teentje knoflook gesnipperd
1 grote ui gesnipperd
1 pot gegrilde paprika uitgelekt en in blokjes 250 g
200 g macaroni
1 el olie
100 g doperwten (diepvries)
50 g walnoten gehakt
peper
oregano


Zo doet u dat:

Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de paprikasaus. Maak het op smaak met peper en wat oregano en strooi de walnoten er over.

KERRIE GROENTESCHOTEL
Porties 2
U moet gebruiken:
1 zak Hak kerrie groenteschotel
200 g kipfilet in blokjes
150 g rijst
2 bosuitjes in ringetjes
2 el olijfolie




Zo doet u dat:
Kook de rijst volgens voorschrift.
Verhit de olie in een wok en bak de kip rondom bruin.
Bak de bosui 1 minuutje mee.
Voeg de Hak zak toe en warm een paar minuten mee.
Verdeel de rijst over 2 kommen en schep de kip kerrie erbij.


GROENTERIJKE PASTA veggi
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olie

1 teen knoflook gesnipperd

400 g gegrilde groenten (diepvries Bonduelle)

1 tl gedroogde oregano

1 tl gedroogde basilicum of vers geknipt

200 g tomatenblokjes uit blik

100 g snoeptomaatjes gehalveerd

400 g pasta naar keuze

Zo doet u dat:

Kook de pasta volgens voorschrift. Verhit de olie in een wok en fruit 1 minuut de knoflook, voeg de bevroren gegrilde groenten en de kruiden toe en roerbak 4 minuten. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook, schep als laatste de gehalveerde tomaatjes toe.

Verdeel de pasta over 4 borden en hierop de groenten saus.

Lekker met wat Parmezaanse kaas.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk