Recepten

Mijn recepten
PENNE MET TOMATENROOMSAUS
Porties 4
U moet gebruiken:

100 g rauwe ham   fijn gesneden                                                                                                                              4,5 dl snelle tomatensaus                                                                                   2,5 dl slagroom                                                                                                    90 g rucola fijn gesneden                                                                                   500 g  penne


Zo doet u dat:

Kook de penne volgens voorschrift en laat uitlekken.

Doe de rauwe ham en de tomatensaus in een pannetje en verwarm.

Voeg de rucola toe, roer er de slagroom bij en kook 1 minuutje tot de rucola geslonken is.

Schep de pasta door de roomsaus.

SALADE MET KAAS EN DRUIVEN
Porties 2
U moet gebruiken:

4 el yoghurt                                                                                                                1 koffielepel mosterd                                                                                                 1 kneepje citroensap                                                                                                  1 el bieslook                                                                                                            50 g rucola                                                                                                                14 witte en 14 blauwe druiven                                                                                    75 g oude geraspte kaas




Zo doet u dat:

Maak een dressing van de yoghurt, de mosterd en wat citroensap. Verdeel de sla over 2 bordjes en verdeel er de bieslook en de dressing over. Leg er de druiven op en strooi de kaas er over.







RATATOUILLE MET STOKBROOD
Porties 4
U moet gebruiken:

1 kuipje Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden (185 g)

1 courgette in blokjes

1 aubergine in blokjes

2 rode paprika’s in blokjes

3 uien gesnipperd

6 tomaten in blokjes

1 teen knoflook gesnipperd

2 el olijfolie

Tijm en peper

2 eieren

1 stokbrood

Zo doet u dat:

Verwarm de oven voor tot 220 graden.

Verhit in een wok de olie en roerbak de groenten 6 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en wat peper.

Schep het groenten mengsel in een ovenschaal. Meng in een kom de Paturain cuisine met de eieren, schep dit mengsel over de groenten. Bak de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met het stokbrood.

TONIJNSALADE OP GEROOSTERD BROOD
Porties 2
U moet gebruiken:

1 kleine ui gesnipperd

2 el mayonaise

1 blik tonijn in olie

4 sneetjes bruin brood

Een paar blaadjes sla

Zo doet u dat:

Neem een schaal en doe daar de ui met de tonijn en de mayonaise in en roer goed door elkaar.

Strooi wat zout en peper erover en meng opnieuw.

Serveer tussen 2 sneetjes licht geroosterd bruin brood met een paar blaadjes sla.

Snij de boterham diagonaal doormidden.

ZOMERSE ANDIJVIESTAMPPOT
Porties 2
U moet gebruiken:

100 g baconblokjes

1 ui gesnipperd

200 g champignons in plakjes

1,5 kilo aardappel

1 klontje boter

1 rode paprika in blokjes

500 g fijn gesneden andijvie

100 g jong belegen kaas in blokjes

Mosterd



Zo doet u dat:

Bak de bacon uit en doe daar de ui en champignons bij.

Kook de aardappels en stamp ze met peper, zout en klontje boter.

Doe de rauwe andijvie door de gestampte aardappelen en voeg de ui, champignons, paprika en kaasblokjes toe. Door verwarmen, maar de andijvie moet knapperig blijven.

Roer er eventueel nog wat mosterd doorheen.

GEBAKKEN WITLOF MET MOSTERD
Porties 2
U moet gebruiken:

500 g witlof in halve ringetjes

1 klont roomboter

1 el suiker

1 el grove mosterd





Zo doet u dat:

Laat de klont boter smelten in een wok en doe de witlof erbij.

Bak deze 5 minuten al omscheppend.

Zodra de lof begint de slinken doe je er de suiker en mosterd bij.


WITLOF ROOMSOEP
Porties 6
U moet gebruiken:

3 uien in stukken

3 aardappelen in stukken

5 struikjes witlof in stukken

1 struik witlof in dunne halve ringetjes bewaren

1,5 liter groentebouillon

100 ml kookroom light

1 snuf zout

1 snuf peper

1 el citroensap

Zo doet u dat:

Kook de uien, aardappelen en de witlof in de bouillon in 20 minuten gaar.

Pureer de soep en breng op smaak met de room, peper, zout en citroensap.

Roer voor het uitserveren de rauwe witlof erdoor.

VEGETARISCHE GROENTENSOEP
Porties 4
U moet gebruiken:

1,5 liter water met 3 groentebouillon tabletten

1 knolselderij geschild in blokjes

4 uien gesnipperd

2 preien in halve ringen

2 winterwortelen in vieren in plakjes

2 blikken gepelde tomaten in stukjes

Zo doet u dat:

Alle ingrediënten 1 half uur koken.

Naar wens de soep pureren.

KRIELTJESSALADE MET EI EN KAAS
Porties 4
U moet gebruiken:

1 ui gesnipperd

500 g voorgekookte krielen

1 el olijfolie

Zout en peper

6 zongedroogde tomaten in reepjes

200 g tomaat in blokjes

50 g zilveruitjes gehalveerd

2 gekookte eieren in plakjes

Peterselie, bieslook

100 g kaas in slierten gesneden

50 g veldsla

Dressing:

1 el yoghurt

1 el crème fraiche

2 tl grove mosterd

Sap van 1 citroen

Zo doet u dat:

Verhit 1 el olijfolie in een wok en roerbak de ui met de krielen tot ze bruin zijn.                         Zet de warmtebron uit.

Meng de tomaten, zilverui, eieren, peterselie en bieslook door de krielen.

Meng de vier ingrediënten voor de dressing en meng de dressing door het gerecht. Breng op smaak met peper en zout. Leg de kaasslierten erop. Garneer met de veldsla.

GEVULDE CHAMPIGNONS
Porties 4
U moet gebruiken:

8 grote champignons

Olijfolie

Zout en peper

1 lente-ui in ringetjes

2 plakken beenham in snippers

50 g crème fraiche

100 g geraspte oude kaas

5 g bieslook fijn geknipt

Zo doet u dat:

Verwijder de stelen van de champignons en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout.

Meng de crème fraiche, beenham, lente-ui en geraspte kaas in een kom.

Vul de champignons met het mengsel.

Gril de gevulde champignons 10 minuten in een grillpan of op de BBQ.

Bestrooi met de bieslook en serveer direct.

AVOCADOSALADE MET TONIJN EN EI
Porties 4
U moet gebruiken:

2 blikjes tonijn uitgelekt

2 eieren hard gekookt en in partjes

1 rode ui gesnipperd

1 tomaat in blokjes

2 rijpe avocado’s gehalveerd

2 el citroensap

2 el witte wijnazijn

zout en peper

enkele druppels zoetstof

2 el olijfolie

1 teentje knoflook gesnipperd

Zo doet u dat:

Haal het vruchtvlees uit de halve avocado’s (houd de schillen apart) en snijd in blokjes, meng het citroensap door de blokjes.

Maak een dressing van de azijn, olijfolie, de kruiden en de knoflook.

Meng de tonijn, de tomaat, de ui en de dressing met de avocadoblokjes.

Vul de lege avocadoschillen met de salade en garneer met de ei partjes.

Lekker met 2 sneetjes geroosterd brood.

MAALTIJDSOEP MET BONEN
Porties 4
U moet gebruiken:

1 el olijfolie

1 blikje tomatenpuree (70 g)

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 tenen knoflook gesnipperd

1 blik of pot witte bonen (400 g) uitgelekt

2 zakken soepgroenten á 350 g

250 g rundersoepballetjes

Italiaanse keuken kruiden

4 el groene pesto

Zo doet u dat:

Verhit in een soeppan de olijfolie.

Fruit de tomatenpuree 1 minuut met de knoflook, voeg de tomatenblokjes en 1,2 liter water toe en breng aan de kook.

Voeg de bonen, soepgroenten en soepballetjes toe en kook de soep in 15 minuten gaar.

Maak de soep op smaak met de kruiden.

Schep in 4 diepe borden 1 eetlepel groene pesto en schep hierop de soep.

KIP MET KERRIE EN ANANAS
Porties 4
U moet gebruiken:

300 g basmatirijst

1 grote ui gesnipperd

400 g kipfilet in blokjes

250 g kastanje champignons in plakjes

2 el olijfolie

1 el kerriepoeder

200 g crème fraiche

1/2 bouillontablet

200 g verse peultjes afgehaald en gehalveerd

250 g verse ananas stukjes

Zo doet u dat:

Kook de rijst volgens voorschrift, giet af en laat afgedekt staan.

Verhit de olie in een wok en bak de kipfilet aan en bestrooi met peper en zout.

Voeg de ui en de champignons en de kerrie toe en bak nog 4 minuten door.

Voeg de crème fraiche toe en verkruimel de bouillon tablet  erboven en verwarm 2 minuten.

Kook ondertussen de peultjes 5 minuten.

Voeg de ananas stukjes bij de kip-kerrie en warm nog 1 minuut mee.

Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

PASTA PESTO
Porties 4
U moet gebruiken:

400 g pasta naar keuze

4 el pijnboompitten

1 pot groene pesto (185 g)

1 el olijfolie

1 grote ui gesnipperd

400 g kerstomaatjes gehalveerd

1 bosje basilicum in reepjes

Parmezaanse kaas geraspt

basilicum


Zo doet u dat:

Kook de pasta volgens voorschrift en laat uitlekken.

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan rondom bruin, doe ze op een bord.

Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui aan gevolgd door de tomaatjes. Schep dit door de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Dit gerecht kun je ook maken met rode pesto.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Sylvia | Antwoord 10.04.2019 19.37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

Marja | Antwoord 17.03.2019 18.34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

Jacky Pigmans | Antwoord 01.03.2019 21.28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk