7 x witlof

7 x witlof

WITLOFSALADE  (4 pers)

6 struikjes witlof in halve ringetjes

2 el slasaus 25%

100 g belegen kaas 30 + in blokjes

100 g gekookte ham in blokjes

4 schijven ananas in stukjes op eigen sap

4 el ananassap

2 el pijnboompitten geroosterd

 

Meng de slasaus en ananassap goed door elkaar en schep er de witlof, kaas, ham en ananas door.

Verdeel over 4 borden.

Strooi er de pijnboompitten op.

 

WITLOF MET ZALM EN SINAASAPPEL  (4 pers)

2 el olijfolie

750 g witlof in grove ringen

100 ml room culinair light

6 zongedroogde tomaten in stukjes

500 g zalmfilet 4 á 125 g

2 sinaasappels geschild, in dikke plakken

100 g geraspte kaas

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de witlof beetgaar.

Schep er de room, de tomaat en peper en zout door en schep alles in een ovenschaal.

Leg de zalmfilets tussen de witlof en bestrooi met peper en zout, leg de sinaasappelplakken op de zalm. Strooi de kaas over het gerecht en zet 30 minuten in de oven.

 

WITLOF MET PEER EN GORGONZOLA  (4 pers)   veggi

750 g witlof in ringetjes gesneden

2 handperen in stukjes (ongeschild)

4 koffielepels vloeibare margarine

2 el honing

200 g gorgonzola in stukjes

tijm

300 g notenrijst

 

Kook de rijst volgens voorschrift.

Verhit in een wijde pan de margarine en bak de witlof in 5 minuten gaar.

Schep de peer erbij en bak nog 4 minuten mee. Breng op smaak met de honing, peper en zout.

Schep de witlof in een mooie schaal en verdeel er de kaas over en strooi er de tijm op.

Serveer met de notenrijst.

 

WITLOF MET PEER EN BLAUWEKAAS  (4 pers)

6 stronken witlof in de lengte gehalveerd

2 el vloeibare margarine

2 el suiker

2 grote peren in partjes

200 g blauwe kaas verbrokkeld

100 g walnoten grof gehakt

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de margarine in een koekenpan en bak de witlof enkele minuten, doe de suiker erbij en bak nog enkele minuten, leg de witlof in een ovenschaal.

Verdeel de peerpartjes tussen de witlof, verdeel de walnoten en de kaas erover en bak 30 minuten in de oven.

 

WITLOF MET APPEL EN KAAS  (4 pers)

1 kg witlof in de lengte in repen

2 zoetzure appels in stukjes (met schil)

300 g notenrijst

2 el olijfolie

2 el honing

peper en zout

200 g belegen kaas in stukjes

1 el bieslook

 

Kook de rijst volgens voorschrift. Verhit de olie in een wok en bak de witlof in 6 minuten gaar. Schep er de appel door en bak nog 4 minuten. Doe de honing en peper en zout erbij.

Schep de witlof op 4 voorverwarmde borden en verdeel er de kaas en bieslook over.

Geef de rijst erbij.

WITLOF UIT DE OVEN  (2 pers)                                                                                                  4 struiken witlof                                                                                                                      8 plakken achterham                                                                                                              100 ml kookroom light 8%                                                                                                        100 ml droge witte wijn                                                                                                            2 el geraspte belegen 30+ kaas                                                                                                2 el paneermeel

Warm de oven voor op 180° C. Was de struikjes witlof, snijd het kontje eraf en snijd ze in de lengte door. Kook de witlof een paar minuten. Wikkel iedere helft in een plak ham en leg ze in een ovenvaste schaal. Meng de room door de wijn en maak dit op smaak met peper. Schenk dit over de rolletjes. Laat de witlof in de hete oven in 30 minuten gaar worden. Schep af en toe wat saus over de witlof. Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi het over de witlof. Laat dit in een paar minuten lichtbruin kleuren. Lekker met aardappelen.

WITLOF FRITTATA  (2 pers)                                                                                                        500 g witlof in halve ringetjes

1 teentje knoflook gesnipperd

1 el chilisaus

1 el olie

3 eieren

2 el belegen 30+ kaas                                                                                                                                                                         

Warm de oven voor op 180° C.

Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.

Roerbak de witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.

Neem de pan van het vuur.

Klop de eieren los en schenk dit over de groenten.

Strooi de geraspte kaas er over.

Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.                  Lekker met krielaardappeltjes met peterselie.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk