Feest

Hapjes.  

Alle tafelzuur (augurken, uien, selderij, wortel, paprika, etc.)

Bieten frietjes

Bleekselderij stukken

Bloemkoolroosjes

Broccoliroosjes

Cherrytomaatjes

Courgetteplakjes

Knolselderij frietjes

Komkommerplakjes

Koolrabistukjes

Mei knol frietjes

Olijven (uit water)

Paprikarepen

Radijsjes

Rettichplakken

Witlofblaadjes

Wortelstukjes

 

 

 

Om te dippen: tzatziki, salsasaus, loempiasaus, of een zakje Duyvis na keuze met 1 el water en 1:1  2 volle el magere yoghurt en 2 volle el Remia frites lijn 5%.

 

Prikkers:

3 jumbo-garnalen (gekookt of gebakken) met loempiasaus

3 jumbo-garnalen gemarineerd in knoflookolie en peterselie (gebakken)

Asperge met ham

Augurk-zilverui-kaas

Augurk-zilverui-salami

Diverse fruitsoorten aan een rijgen

Gehaktballetjes (rund)

Gekookte mosselen

Gerookte kip met ananas

Gerookte kip met mango

Kaas met ananas

Kaas met augurk

Kaas met druif

Kaas met half gemberbolletje

Meloen met rauwe ham

Meloen met rookvlees

Peer met rookvlees

Sherrytomaat- blaadje basilicum- ½ mini mozzarellabolletje

Sherrytomaatje gehalveerd, leeg gelepeld en gevuld met Boursin light

 

Groente-toastjes:

Op plakken courgette, komkommer, winterwortel, rettich, witlofblaadjes, bleekselderij-stukken:

Blauwe schimmelkaas

Boursin light

Filet American

Linera - pâtés

Magere smeerkazen

Paturain Linesse

Pesto’s

Philadelphia light

Salades   (zie volgende hoofdstuk).

Slankie  kazen

Tapenade’s

Vis

 

 

Wanneer je gewone toastjes wilt gebruiken leg dan eerst een stukje sla op het toastje,  dan worden ze niet slap.

Salades:(Deze aangemaakt met Remia frites lijn 5% en magere yoghurt  1:1, eerste  genoemde ingrediënt het meeste, tweede wat minder, etc. alles klein gesneden).

Aspergesalade      =                 asperges- gekookte achterham- hardgekookt ei

Eiersalade             =                 hard gekookte eieren- augurk- bosui- kerrie

Garnalensalade      =                garnalen- hardgekookt ei- bieslook

Ham preisalade      =                 gekookte achterham- prei

Kip kerriesalade    =                 kipfilet- appel- rozijn- bosui- kerriepoeder

Kip kerriesalade    =                 gerookte kipfilet- augurk- ui- kerriepoeder

Knolselderij (geraspt)salade

Krabsalade            =                 surimisticks- hardgekookt ei- bosui

Rettich (geraspt)salade

Tonijnsalade          =                 tonijn(blik) - bleekselderij- augurk- bosui

Wortel (geraspt)salade

Zalmsalade            =                 zalm(blik)- iets augurk- bosui

 

Maaltijdsalades:  (niet aangemaakt).

Griekse salade: komkommer-feta-tomaat-ui-paprika-olijven

Salade Nicoise: tomaat-ui-sperziebonen-sla-olijven-tonijn uit blik

Salade Caprice: tomaat-mozarella-basilicum

Paprika-salade: rode-groene-paprika-blokjes, blikje maïs, 20+ komijnekaasblokjes (panpan)

Gekookte tuinboontjes- rauwe witlofringetjes (aangemaakt met 4 el fritessaus 25%)

 

DIVERSEN:

Borrelglaasje gazpacho

Borrelglaasjes met “één van de salades” als amuse

Crostini met blauwschimmel kaas en honing

Crostini met Brie light en gehalveerde aardbeien

Crostini met Camembert en plakjes peer

Crostini met filet American en augurk en zwarte peper

Crostini met filet American en gemberpuree

Crostini met gorgonzola en peer en basilicum en walnoot

Crostini met gorgonzola en vijg

Crostini met Linera paté en reepjes rode paprika

Crostini met paturain linesse en gerookte zalm

Crostini met pesto’s

Crostini met tapenade’s

Crostini met zachte geitenkaas en zongedroogde tomaat

Crostini* met blauwe kaas en halve druiven

Dadel gevuld met zachte kaas

Gevulde eieren

Gevulde halve tomaatjes met fijn gesneden prei met mayonaise light

Gevulde halve tomaatjes met garnalensalade

Halve avocado (ingesmeerd met citroensap) en het gat vullen met “één van de salades”.

Halve perzik gevuld met surimi salade

Hamrolletje met asperges

Mini pizzaatjes (of 1 grote pizza in kleine puntjes)

Notenbrood met gorgonzola

Rookvleesplakje gevuld met 1 koffielepel filet American (buideltjes draaien)

Rosbiefrolletje met rucola en pijnboompitten en zwarte peper

Volkoren roggebrood 3x3 cm met nieuwe haring en bieslook

 

*Crostini is een schuin afgesneden stokbrood sneetje, licht geroosterd. Dit kan ook een gewoon stokbrood sneetje zijn, of een crackertje, of toastje naar keuze.

 

 

 

SALADES VERRIJKEN:

Je koopt 1 bakje salade in de supermarkt bv. surimisalade 150 gram.                                                                             Je snijd 1 pakje surimisticks (10-12 stuks) in de lengte in drieën en dan heel fijn in stukjes en meng beiden heel goed door elkaar, je hebt nu 3 x meer “echte” surimisalade.

Dit kun je met alle salades doen. Dus als basis wat je koopt en voegt het hoofd ingrediënt in hoge hoeveelheid toe. Meestal is het hoofd ingrediënt 0 punten, dus hoef je ze niet te tellen. Zoals ei, tonijn naturel, zalm uit blik op water.

 

 

Sausjes:

Cocktailsaus: 2 el kwark, 1 el tomaten ketchup, 2 el Remia frites lijn, 1 el whisky.

Mierikswortelsaus: 3 el room culinair (Campina)of 3 el ongeslagen slagroom,    1 koffielepel mierikswortel (potje). Goed mengen.

Kruidensaus: 10 el Remia frites lijn, 1 el gesnipperde ui, 2 el kappertjes, 2 gesnipperde augurken, 2 el peterselie, 1 koffielepel mosterd, 1 el loempiasaus, zout, peper.

Knoflooksaus: 200 ml Turkse of Griekse yoghurt, 1 bakje peterselie fijn geknipt, 4 knoflooktenen geperst. Alles mengen.

Knoflooksaus:(mager): 200 g mayonaise(of Remia 5%), 200 g magere yoghurt, 3 tenen knoflook, 4 el verse peterselie, 2 el citroensap.

Hete ketchup: 200 ml tomatenketchup, 1 à 2 el sambal, 2 el gembersiroop. Alles mengen.

Kerriesaus: 200 ml Remia frites lijn, 2 el citroensap, 2 el kerriepoeder,                 2 stengels bleekselderij piepklein gesneden. Alles mengen.

Tzatziki: 1 komkommer zonder schil en zaadjes, raspen, 1 koffielepel zout er door mengen en in een vergiet uit laten lekken met iets zwaars erop.  Neem 500 ml Griekse of Turkse yoghurt , 6 geperste knoflooktenen, wat peper en de uitgelekte komkommer en meng goed door elkaar. (Je kunt natuurlijk ook de helft maken).  

Guacamole: 2 rijpe avocado’s, 1 tomaat, 5 koriandertakjes heel fijn gesneden, sap van 1 limoen, 1 teen knoflook geperst, 1 klein uitje fijngesneden, 1 groen pepertje ontpit en klein gesneden, peper en zout. Maak alles zo fijn mogelijk en meng door elkaar.

Aioli: 4 volle el mayonaise (of Remia 5%), 1 koffielepel mosterd, knoflookpulp. Meng alles goed door elkaar.

Vinaigrettesaus: 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels witte wijnazijn, iets zout, 1 koffielepel mosterd. Meng alles goed, voor gebruik goed roeren.

 

Borrelhapjes:

Dadels gevuld met kruidenkaas light

Plakje kipfilet besmeerd met kruidenkaas light en opgerold en prikkertje erdoor

Plakje kipfilet besmeerd met tonijnmayonaise* light en prikkertje erdoor

Bruschetta met salami, plakjes groene olijven en basilicum

Bruschetta met rode pesto, 2 halve bolletjes mozzarella, basilicum

Bruschetta met brie of camembert, rucola en zwarte peper

Bruschetta met filet American met gesnipperde gember op siroop

Bruschetta met tonijnmayonaise light en bieslook

Rosbief met selderijsalade en zwarte peper opgerold en prikker erdoor

Bleekselderij schuitjes van 3 cm gevuld met vissalade

Bleekselderij schuitjes van 3 cm gevuld met blauwe kaas

Komkommer schuitjes met hüttenkäse en bieslook

Bruschetta met humus en geroosterde pijnboompitjes

Kleine tomaatjes gehalveerd, half uitgelepeld en gevuld met Philadelphia light,  groen takje

Witlofblaadje met gerookte zalm en mierikswortelsaus

Witlofblaadje met kruidenkaas light en groene kruiden

Witlofblaadje met verbrokkelde blauwe kaas

Witlofblaadje met garnaaltjes  aangemaakt met een light sausje

Champignons (klein) zonder steel vullen met stukje blauwe kaas 12 minuten in oven van 200 C

Courgette in lengte plakken snijden met dunschiller, besmeren met een zachte kaas en reepje rode paprika oprollen en er een prikker in steken.

Wrap besmeerd met tonijnmayonaise* light, groene asperges en kipfilet opgerold en in stukken gesneden, steek er een prikker door.

Omelet besmeerd met kruidenkaas light, plak magere achterham, oprollen en in stukjes snijden

Omelet besmeerd met kruidenkaas light, plak gerookte zalm, oprollen en in stukjes snijden

Courgette besmeerd met zachte geitenkaas en bieslook

 

*Mierikswortelsaus, 1 eetlepel mierikswortel (potje) en 4 eetlepels ongeslagen room mengen

*Tonijnmayonaise, 1 blikje tonijn naturel uitgelekt mengen met enkele eetlepels Remia friteslijn 5%.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk