Hapjes.
Alle tafelzuur (augurken, uien, selderij, wortel, paprika, etc.)
Bieten frietjes
Bleekselderij stukken
Bloemkoolroosjes
Broccoliroosjes
Cherrytomaatjes
Courgetteplakjes
Knolselderij frietjes
Komkommerplakjes
Koolrabistukjes
Mei knol frietjes
Olijven (uit water)
Paprikarepen
Radijsjes
Rettichplakken
Witlofblaadjes
Wortelstukjes
Om te dippen: tzatziki, salsasaus, loempiasaus, of een zakje Duyvis na keuze met 1 el water en 1:1 2 volle el magere yoghurt en 2 volle el Remia frites lijn 5%.
Prikkers:
3 jumbo-garnalen (gekookt of gebakken) met loempiasaus
3 jumbo-garnalen gemarineerd in knoflookolie en peterselie (gebakken)
Asperge
met ham
Augurk-zilverui-kaas
Augurk-zilverui-salami
Diverse fruitsoorten aan een rijgen
Gehaktballetjes (rund)
Gekookte mosselen
Gerookte kip met ananas
Gerookte kip met mango
Kaas met ananas
Kaas
met augurk
Kaas met druif
Kaas met half gemberbolletje
Meloen met rauwe ham
Meloen met rookvlees
Peer met rookvlees
Sherrytomaat- blaadje basilicum- ½ mini mozzarellabolletje
Sherrytomaatje gehalveerd,
leeg gelepeld en gevuld met Boursin light
Groente-toastjes:
Op plakken courgette, komkommer, winterwortel, rettich, witlofblaadjes, bleekselderij-stukken:
Blauwe
schimmelkaas
Boursin light
Filet American
Linera - pâtés
Magere smeerkazen
Paturain Linesse
Pesto’s
Philadelphia light
Salades (zie volgende hoofdstuk).
Slankie
kazen
Tapenade’s
Vis
Wanneer je gewone toastjes wilt gebruiken leg dan eerst een stukje sla op het toastje, dan worden ze niet slap.
Salades:(Deze
aangemaakt met Remia frites lijn 5% en magere yoghurt 1:1, eerste genoemde ingrediënt het meeste, tweede wat minder, etc. alles klein gesneden).
Aspergesalade =
asperges- gekookte achterham- hardgekookt ei
Eiersalade = hard gekookte eieren- augurk-
bosui- kerrie
Garnalensalade = garnalen- hardgekookt ei- bieslook
Ham preisalade =
gekookte achterham- prei
Kip kerriesalade = kipfilet- appel- rozijn- bosui- kerriepoeder
Kip kerriesalade =
gerookte kipfilet- augurk- ui- kerriepoeder
Knolselderij (geraspt)salade
Krabsalade =
surimisticks- hardgekookt ei- bosui
Rettich (geraspt)salade
Tonijnsalade = tonijn(blik) - bleekselderij-
augurk- bosui
Wortel (geraspt)salade
Zalmsalade = zalm(blik)- iets augurk- bosui
Maaltijdsalades: (niet aangemaakt).
Griekse salade: komkommer-feta-tomaat-ui-paprika-olijven
Salade Nicoise: tomaat-ui-sperziebonen-sla-olijven-tonijn uit
blik
Salade Caprice: tomaat-mozarella-basilicum
Paprika-salade: rode-groene-paprika-blokjes, blikje maïs, 20+ komijnekaasblokjes (panpan)
Gekookte tuinboontjes- rauwe witlofringetjes (aangemaakt met 4 el fritessaus 25%)
DIVERSEN:
Borrelglaasje gazpacho
Borrelglaasjes met “één van de salades” als amuse
Crostini met blauwschimmel kaas en honing
Crostini
met Brie light en gehalveerde aardbeien
Crostini met Camembert en plakjes peer
Crostini met filet American en augurk en zwarte peper
Crostini met filet American en gemberpuree
Crostini met gorgonzola en peer en basilicum en walnoot
Crostini met gorgonzola en vijg
Crostini met Linera paté en reepjes rode paprika
Crostini met paturain linesse en gerookte zalm
Crostini met pesto’s
Crostini met tapenade’s
Crostini met zachte geitenkaas
en zongedroogde tomaat
Crostini* met blauwe kaas en halve druiven
Dadel gevuld met zachte kaas
Gevulde eieren
Gevulde halve tomaatjes met fijn gesneden prei met mayonaise light
Gevulde halve tomaatjes met garnalensalade
Halve avocado (ingesmeerd met citroensap) en het gat vullen met “één van de salades”.
Halve perzik gevuld met surimi salade
Hamrolletje met asperges
Mini pizzaatjes (of 1 grote pizza in kleine puntjes)
Notenbrood met gorgonzola
Rookvleesplakje gevuld met 1 koffielepel filet American (buideltjes draaien)
Rosbiefrolletje met rucola en pijnboompitten en zwarte peper
Volkoren roggebrood 3x3 cm met nieuwe haring en bieslook
*Crostini is een schuin afgesneden stokbrood sneetje, licht geroosterd. Dit kan ook een gewoon stokbrood sneetje zijn, of een crackertje, of toastje naar keuze.
SALADES
VERRIJKEN:
Je koopt 1 bakje salade in de supermarkt bv. surimisalade 150 gram.
Je snijd 1 pakje surimisticks (10-12 stuks) in de lengte in drieën en dan heel fijn in stukjes en meng beiden heel goed door elkaar, je hebt nu 3 x meer “echte” surimisalade.
Dit kun je met alle salades doen. Dus als basis wat je koopt
en voegt het hoofd ingrediënt in hoge hoeveelheid toe. Meestal is het hoofd ingrediënt 0 punten, dus hoef je ze niet te tellen. Zoals ei, tonijn naturel, zalm uit blik op water.
Sausjes:
Cocktailsaus: 2 el kwark, 1 el tomaten ketchup, 2 el Remia frites lijn, 1 el whisky.
Mierikswortelsaus: 3 el
room culinair (Campina)of 3 el ongeslagen slagroom, 1 koffielepel mierikswortel (potje). Goed mengen.
Kruidensaus: 10 el Remia frites lijn, 1 el gesnipperde ui, 2 el kappertjes, 2 gesnipperde
augurken, 2 el peterselie, 1 koffielepel mosterd, 1 el loempiasaus, zout, peper.
Knoflooksaus: 200 ml Turkse of Griekse yoghurt, 1 bakje peterselie fijn geknipt, 4 knoflooktenen geperst. Alles mengen.
Knoflooksaus:(mager): 200 g mayonaise(of Remia 5%), 200 g magere yoghurt, 3 tenen knoflook, 4 el verse peterselie, 2 el citroensap.
Hete ketchup: 200
ml tomatenketchup, 1 à 2 el sambal, 2 el gembersiroop. Alles mengen.
Kerriesaus: 200 ml Remia frites lijn, 2 el citroensap, 2 el kerriepoeder,
2 stengels bleekselderij piepklein gesneden. Alles mengen.
Tzatziki: 1 komkommer zonder schil en zaadjes, raspen, 1 koffielepel zout er door mengen en in een vergiet uit laten lekken met iets zwaars erop.
Neem 500 ml Griekse of Turkse yoghurt , 6 geperste knoflooktenen, wat peper en de uitgelekte komkommer en meng goed door elkaar. (Je kunt natuurlijk ook de helft maken).
Guacamole: 2 rijpe
avocado’s, 1 tomaat, 5 koriandertakjes heel fijn gesneden, sap van 1 limoen, 1 teen knoflook geperst, 1 klein uitje fijngesneden, 1 groen pepertje ontpit en klein gesneden, peper en zout. Maak alles zo fijn mogelijk en meng door elkaar.
Aioli: 4 volle el mayonaise (of Remia 5%), 1 koffielepel mosterd, knoflookpulp. Meng alles goed door elkaar.
Vinaigrettesaus: 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels
witte wijnazijn, iets zout, 1 koffielepel mosterd. Meng alles goed, voor gebruik goed roeren.
Borrelhapjes:
Dadels gevuld met kruidenkaas light
Plakje kipfilet besmeerd met
kruidenkaas light en opgerold en prikkertje erdoor
Plakje kipfilet besmeerd met tonijnmayonaise* light en prikkertje erdoor
Bruschetta met salami, plakjes groene olijven en basilicum
Bruschetta met rode pesto, 2 halve bolletjes mozzarella,
basilicum
Bruschetta met brie of camembert, rucola en zwarte peper
Bruschetta met filet American met gesnipperde gember op siroop
Bruschetta met tonijnmayonaise light en bieslook
Rosbief met selderijsalade en zwarte peper opgerold
en prikker erdoor
Bleekselderij schuitjes van 3 cm gevuld met vissalade
Bleekselderij schuitjes van 3 cm gevuld met blauwe kaas
Komkommer schuitjes met hüttenkäse en bieslook
Bruschetta met humus en geroosterde pijnboompitjes
Kleine tomaatjes gehalveerd, half uitgelepeld en gevuld met Philadelphia light, groen takje
Witlofblaadje met gerookte zalm en mierikswortelsaus
Witlofblaadje met kruidenkaas light en groene kruiden
Witlofblaadje met verbrokkelde
blauwe kaas
Witlofblaadje met garnaaltjes aangemaakt met een light sausje
Champignons (klein) zonder steel vullen met stukje blauwe kaas 12 minuten in oven van 200 C
Courgette in lengte plakken snijden met dunschiller, besmeren met
een zachte kaas en reepje rode paprika oprollen en er een prikker in steken.
Wrap besmeerd met tonijnmayonaise* light, groene asperges en kipfilet opgerold en in stukken gesneden, steek er een prikker door.
Omelet besmeerd met kruidenkaas light,
plak magere achterham, oprollen en in stukjes snijden
Omelet besmeerd met kruidenkaas light, plak gerookte zalm, oprollen en in stukjes snijden
Courgette besmeerd met zachte geitenkaas en bieslook
*Mierikswortelsaus, 1 eetlepel
mierikswortel (potje) en 4 eetlepels ongeslagen room mengen
*Tonijnmayonaise, 1 blikje tonijn naturel uitgelekt mengen met enkele eetlepels Remia friteslijn 5%.