Standaard pagina

STOOFPOTTEN 7 x

STOOF VAN PIEN  (6 pers)

1 kilo riblappen in stukken

4 el olijfolie

2 el boter

150 g gerookt mager spek in blokjes

bloem, zout en peper

1 scheut warme cognac

10 sjalotten fijngesneden

6 ontvelde tomaten

2 preien in halve ringen

4 wortelen in plakjes

200 g champignons

1 groene paprika

2 tenen knoflook geperst

1 tl tijm

1 tl majoraan

1 laurierblad

10 peperkorrels

4 selderijstelen

350 ml rode wijn

suiker

3 el peterselie

 

Wentel het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.

Laat 2 el olie en 2 el boter in een grote vleespan langzaam goed heet worden.

Hierin het vlees gelijkmatig goed bruin laten worden. De spekblokjes toevoegen.

Giet er een scheut verwarmde cognac op, flambeer en laat de vlam uitbranden.

Bak in een andere pan 2 el olie met suiker, uien, tomaten, preien, wortelen en champignons, paprika en de knoflook. Na 10 minuten dit mengsel bij het vlees doen.

Nu de kruiden en de halve fles wijn toevoegen en dit alles 2 á 3 uur laten sudderen.

Laurier verwijderen en peterselie toevoegen.

 

STOOFPOT VAN INEKE  (6 pers)

1 kilo runderriblappen in blokken van 2 cm

2 el olijfolie

5 uien in kwart ringen

1 blik tomatenblokjes 400 g

2 preien in halve ringen

1 winterwortel in blokjes

200 g champignons in plakjes

1 groene paprika in blokjes

2 tenen knoflook gesnipperd

1 tl tijm

2 laurierbladen

Zwarte peper

4 bleekselderij stengels in stukjes

500 ml rode wijn

3 el peterselie

 

Verhit 2 el olie in een grote vleespan en bak de vleesblokjes gelijkmatig goed bruin.

Bak in een andere pan in 1 el olie de uien, preien, wortel, champignons, paprika, knoflook en tomaat, en na 10 minuten bij het vlees doen. Nu de kruiden en de wijn toevoegen.

Dit alles 2 à 3 uur laten sudderen. Laurierbladen verwijderen en peterselie toevoegen.

 

IERSE STOOF (4 pers)

4 grote uien in grove stukken

500 g riblappen in blokjes

2 el vloeibare margarine

3 kruidnagels

3 laurierblaadjes

300 ml bruin (Guinness) bier

1 bouillontablet

1 kg aardappelen in grove stukken

800 g winterwortels in plakken

1 mespunt tijm

 

Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er peper en een beetje zout over.

Bak de uien kort mee.

Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.

Giet het bier en het bouillonblokje er bij. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.

Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.

Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.

 

STOOFVLEES MET BRUIN BIER, WORTEL EN PASTINAAK.  (4 pers)

4 uien in halve ringen

750 g runderriblappen in blokken van 2 cm

1 el bloem

30 g boter

1 flesje bruin bier Leffe 30 cl

1 runderbouillon tablet

2 el Dijon mosterd

2 laurierblaadjes

400 g pastinaak in blokjes van 1 cm

200 g winterwortel in blokjes van 1 cm

 

Bestrooi het vlees met de bloem, peper en eventueel zout.

Verhit de boter in een braadpan en bak de uien in 3 minuten, voeg het vlees toe en bak in 4 minuten rondom bruin.

Voeg het bier, de bouillontablet, 200 ml water, de mosterd en laurierblaadjes toe.

Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 uur garen.

Voeg als het vlees gaar is de pastinaak en de wortel toe, stoof nog 15 minuten.

Verwijder de laurierblaadjes en serveer met frietjes of gebakken aardappeltjes.

 

RUNDERSTOOF MET PORT  (4 pers)

1 el olie

100 g bacon blokjes

600 g mager soepvlees in blokken van 2,5 cm

1 winterwortel in halve plakjes

6 stengels bleekselderij in boogjes

400 g uien in halve ringen

250 ml rode port

400 ml water

2 rundvleesbouillon tabletten

2 el allesbinder

 

Verhit de olie in een braadpan en bak de bacon knapperig gaar, voeg het vlees erbij en bak omscheppend bruin, bak de wortel, ui en bleekselderij even mee. Blus af met de port en doe de bouillontabletten met het water in de pan en breng aan de kook. Stoof het vlees 3 uur en controleer regelmatig of er water bij geschonken moet worden. Bind met de allesbinder.

 

STOOFVLEES MET EEN OOSTERS TINTJE  (8 porties)

1 kilo hacheevlees in blokjes

2 el olie

4 uien gesnipperd

5 tenen knoflook gesnipperd

1 tl suiker

5 el ketjap manis

5 el Chilisaus

2 tomaten in blokjes

500 ml water

 

Maak een marinade van de ketjap en de suiker en laat hierin het vlees enkele uren marineren in de koelkast. Fruit de uien en knoflook in de olie en daarna het gemarineerde vlees erbij.

Voeg de tomaten, Chilisaus en het water toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2 uur gaar.

 

STROGANOFF  (4 pers)

1 el olie

500 g rundvlees blokjes

1 grote ui gesnipperd

1 rode paprika in blokjes

1 klein blikje tomatenpuree

250 g champignons in plakjes

1 el paprikapoeder

100 ml vleesbouillon

100 ml kookroom light

2 el wodka

 

Verhit de olie in een wok en bak de vleesblokjes bruin, bak de ui enkele minuten mee.

Voeg de tomatenpuree, paprika, champignons en paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten.

Roer de bouillon, kookroom en eventueel de wodka erdoor en laat sudderen tot het vlees gaar is.

Lekker met aardappelpuree en gestoofde zuurkool.

 

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk