dressing/sauzen

dressing/sauzen

Rode saus: van tomatenketchup maak je zelf een curry door er kerriepoeder door te mengen.

 

Idee: meng 1 deel piccalilly met 1 deel loempiasaus

 

Griekse yogurt 10% met verse knoflook en verse gehakte peterselie.

 

Kwark met verse munt blaadjes en citroensap.

 

Zakje Duyvis voor al er een fuif is naar keuze, losroeren met 1 el water en mengen met 3 volle

eetlepels Remia frites lijn 5%.

 

Oosterse dressing:

1 koffielepel mosterd

2 el ketjap

1 el azijn

2 el sesamolie

1 el gehakte gember of wat gemberpoeder

1 teentje knoflook fijngehakt

iets zoetstof

1 el sesamzaadjes

 

Vinaigrette (basis):

2 el (wijn)azijn

snufje zout

6 el olie

1 tl mosterd

1 tl honing

peper

eventueel andere smaakmakers, naar eigen inspiratie zoals kappertjes, bieslook, etc.

 

Samoeraisaus: 3 el mayonaise + 1 tl sambal.

Knoflooksaus: 5 el mayonaise + 2 el yoghurt + 2 teentjes knoflook geoerst.

Kerriesaus: 3 el yoghurt + 1 el mayonaise + 1 el kerriepoeder + 1 tl suiker.

Sambasaus: 2 el mayonaise + 1 el curry + 1 el chilisaus.

Tartaarsaus:

250 ml mayonaise  (of 125 ml magere kwark en 125 ml Remia frites lijn 5%)
1 tl mosterd 
1 (koud) hardgekookt ei geprakt
1 flinke augurk klein gesneden
1 el kappertjes (uit een potje)
1 volle el fijngesneden verse dragon 
1 volle el fijngesneden peterselie 
1 volle el zeer fijn gesnipperde ui of 
2 volle el fijngesneden bieslook

 

Tzatzikisaus:

250 ml Griekse yoghurt 0%

4 tenen knoflook geperst

1/2  komkommer (met schil) geraspt en uitgelekt

2 el bieslook geknipt

 

Heksenkaas:

1 deel Heksenkaas (= 41% vet) en 1 deel magere kwark (=20% vet)

1 deel Heksenkaas en 2 delen magere kwark (=10% vet)

1 deel Heksenkaas en 3 delen magere kwark (= 5% vet).

Het enige wat veranderd is dat de Heksenkaas steeds minder zoet wordt.

Dit kan met alle Heksenkazen op dezelfde manier.

 

Elke saus maken is een kwestie van de ingrediënten heel goed mengen en in de koelkast zetten tot gebruik.

 

Italiaanse dressing (4 porties)
Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 eetlepels balsamicoazijn en 1 geperst knoflookteentje. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Franse dressing (4 porties)
Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel witte wijn azijn, 2 koffielepels Dijon mosterd en 1 geperst knoflookteentje. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Aziatische dressing (4 porties)
Meng 2 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel loempiasaus. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.04 | 19:37

Zeeuws vispotje was lekker. Van de saus restant maken we soep.

Groetjes Sylvia

...
17.03 | 18:34

Stoofvlees met oosterstintje heerlijk Ineke

...
01.03 | 21:28

Hallo Ineke
Heb jij toevallig het recept nog van flespompoen met risoto
Gr Jacky

...
20.02 | 23:38

Beste Ineke,

181000 kijkers die graag gezond willen willen eten.

Proficiat

Dank U.

Een trouwe volger.

...
Je vindt deze pagina leuk